Aggodalomra ad okot, hogy Szerbiában az elmúlt két napban megnövekedett a koronavírussal  fertőzöttek száma, jelentette ki Srđa Janković immunológus, aki hozzátette, a helyzetet továbbra is ellenőrzés alatt tartják, azonban most fontos az olyan óvintézkedések, mint a maszkviselés, vagy a távolságtartás betartása, hogy a fertőzöttek száma ne növekedjen tovább.

Janković a Prva Televízió műsorában hangsúlyozta, az a legfontosabb, hogy csökkenjen az új fertőzöttek száma, mert azok között mindig akadhat olyan páciens, akinél a betegség súlyosabb lefolyású lesz, ami miatt akár lélegeztetőgépre is kerülhetnek.

A szakember úgy véli, Szerbiában még mindig fennáll annak a veszélye, hogy elszabadul a vírus, ezért, mint fogalmazott, minden eddiginél fontosabb a javasolt óvintézkedések betartása: a maszk viselése és a szociális távolságtartás.

Janković szerint, amennyiben a polgárok nem tartják be az óvintézkedéseket, akkor ismét korlátozó intézkedések, például a gyülekezési tilalom bevezetésére lehet számítani.

Az immunológus kiemelte, hogy a számadatok azt mutatják, hogy a járvány még nem múlt el, de ha már Szerbiában nem is regisztrálnak új fertőzöttet, a pandémia még világszerte tartani fog.