A mórahalmi gyógyfürdőben – amely még soha nem volt zárva ilyen hosszú ideig – csütörtök óta már nemcsak a szabadtéren strandolhatnak a vendégek, hanem a fedett medencéket is korlátozás nélkül igénybe vehetik.

A gyógyulni vágyóknak jó hír, hogy gyógyvizes medencék is újra látogathatók lesznek. A nyári szünetben tehát 20 medence már biztosan elérhető lesz, amelyet a napijegy megvásárlásával reggeltől estig korlátlanul használhatnak. Aki nem szeretne egész nap fürdőzni, az a háromórás belépőjegyet is választhatja jóval alacsonyabb áron.

A fürdő épületeinek megnyitásával a korábbi jegyárak és kedvezmények is visszaállnak, és a nyitva tartás is kibővül: reggel nyolc és este nyolc között lesz lehetőség a fürdőzésre. Az éjszakai fürdőzés várhatóan július 1-től áll vissza, amikor csütörtökön, pénteken és szombaton este 10 óráig üzemelnek.

A szálláshelyek is felkészültek a vendégek fogadására. A fürdővel közvetlen kapcsolatban lévő szállodák (Colosseum, Elixír, Thermál) és a magánszálláshelyek is várják a turistákat. Mórahalom magánszálláshelyein július 15-ig ismét kedvezményes fürdőjeggyel kedveskednek az ide látogatóknak. A kampányban részt vevő szállásokon 1000 forintos fürdőjegyet adnak a vendégeknek.

A fürdőben továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a tisztaságra és a rendszeres, alapos takarításra, fertőtlenítésre, valamint a személyes távolságtartásra, amelyre fokozott gondot fordítanak. Az ideiglenes zárva tartás és a csökkentett üzem során elvégeztek minden karbantartási és felújítási munkálatot és a parkosított terület is meghálálta a pihenést. A fürdő talán még soha ilyen szép állapotban és környezetben nem fogadta vendégeit, mint most.

Még egy újdonsággal bővül a fürdő kínálata. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága azzal a céllal indította el a Tér-Zene programot, hogy a komolyzenét népszerűsítse, felkeltse az emberek figyelmét és érdeklődését a klasszikus zene iránt. A programban Algyő, Kistelek és Makó mellett Mórahalom városa is részt vesz és ad otthont ezeknek a koncerteknek.

A cél az, hogy több és hétköznapibb helyzetekben, illetve helyszíneken találkozzanak klasszikus zenével az emberek. A zenészeknek is egy új kihívást jelent ez a fajta megjelenés, hiszen elszakadva a koncertterem biztonságától, egy vadidegen helyszínen kell kiállni a plénum elé, és például gyalogosoknak, biciklizőknek vagy autósoknak játszani úgy, hogy azok megállnak és élvezik az élő zenét.

Egészen a szezon végéig komolyzenei koncertek lesznek a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő bejárata előtt minden szerdán és szombaton 11 órától. Változatos repertoárral és előadói gárdával várják a nézőket.

A koncerteken fellépett már többek között Szecsődi Ferenc Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, tanár, érdemes és kiváló művész, valamint az Oscar-díjra jelölt „Ne égesd el” című film zeneszerzője, Benedekfi István zongoraművész, aki aktívan foglalkozik zeneszerzéssel, művei országos és nemzetközi színpadokon hangzanak el.

Ma a fürdőben a Szegedi Szimfonikus Zenekar egyik formációja lép közönség elé, és ad „tér-zene” koncertet a medence partján. Igazán különlegesek lesznek ezek a fellépések, hiszen az előadók strandpapucsban és akár fürdőnadrágban zenélnek a csobbanó vendégeknek.

tuti