Két negatív teszt után, mivel nem csökkent a láza, harmadszor is koronavírus tesztet végeztek el a szerb férfi vízilabda-válogatott játékosánál, Nemanja Vicónál. A harmadik teszt már igazolta a gyanút, vagyis Vico elkapta a koronavírust. Mivel azóta elmúlt a láza, és jobban is érzi magát, így nem kell kórházba vonulnia, viszont kéthetes házi karanténba kényszerül.

A szerb férfi vízilabda-válogatott orvosa, Ivan Marjanović megerősítette a Vicóval kapcsolatos információkat, s azt is közölte, hogy a szerb válogatott valamennyi aktivitását azonnal felfüggesztették.

– Korábban kétszer is teszteltük Vicót, s mindkét eredmény negatív lett. Először azért, mert fennállt a gyanú, hogy olyan személlyel érintkezett, akinél kimutatták a vírus jelenlétét, később pedig azért, mert folyamatosan magas volt a láza. Mivel a testhőmérsékletével kapcsolatban nem történt előrelpés, vagyis nem csökkent, hétfőn egy infektológus is megvizsgálta. Csütörtökön érkezett az értesítés, amelyben közölték, hogy a teszt pozitív – mondta Ivan Marjanović.

A Vaterpolo vesti honlapon megjelent cikk szerint a szerb válogatott valamennyi tervezett programját felfüggesztették. A Szerb Vízilabda-szövetség (VSS) közölte, valamennyi játékost azonnal teszteltek, s az eredményekről értesítik majd a közvéleményt.