A korábbi évekhez hasonlóan idén is közvetlen vonatok közlekednek a nyaralók igényeinek megfelelően Magyarország több pontjáról a Balatonra. Az Aranyhíd Expressz vonatok jellemzően reggel indulnak végállomásukról, és kora délután érkeznek a Balatonhoz, ahonnan visszaindulva estére érkeznek meg a végállomásukra. Az expresszvonatokon a helyjegy váltása kötelező, így mindenkinek garantált ülőhelyet biztosít, derül ki a MÁV nemrégiben közreadott tájékoztatójából.

Szeged és Keszthely között idén is minden nap közlekedik majd a vonat, és csak a nagyobb dél-alföldi városokban, illetve balatoni üdülőhelyeken áll meg. A vonatban légkondicionált InterCity-kocsi is igénybe vehető, pót- és helyjegy váltásával. A biciklik szállítása korlátozott, kerékpárhelyjegy váltása kötelező.

Az Aranyhíd Expressz június 20-ától augusztus 30-áig közlekedik, menetideje közel 6 óra lesz. Szegedről 7:57-kor, Keszthelyről pedig 16:30-kor indul majd. A szegedi expresszen idén sem lesz büfékocsi, ezt ellensúlyozza valamelyest, hogy a Budapest és Keszthely között közlekedő Balaton Expresszen lesz lehetőségünk kajálni.

tuti