Újabb fejlemény a görögországi utazásokkal kapcsolatosan – július elsejéig Bulgárián keresztül nem lehet Görögországba menni.

Görögország hétfőtől 29 állam turistái előtt nyitotta meg határait. A szerbiai polgárok is vírusteszt-ellenőrzés és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak oda – de mint kiderült, nem Bulgárián keresztül.

A begrádi Oktopod turisztikai iroda két csoportot indított volna hétfőn 15 órakor Belgrádból Görögországba, ám ezeket az utazásokat majd csak július első napján realizálhatják.

A nova.rs értesülései szerint a Jón régióba közlekedő buszoknak hétfő délután 15 órakor kellett elindulniuk, de az utolsó pillanatban, másfél órával az utazás kezdete előtt a turisztikai iroda értesítés kapott, hogy Bulgárián keresztül nem lehet Görögországba menni.

Ahogyan azt az ügynökség közölte, az utazásokat a szerb külügyminisztérium szóbeli értesítése alapján törölték, amely szerint Görögországba Bulgárián keresztül július 1-jéig lehetetlen az átutazás. Erről az utazási iroda írásos magyarázatot kért, de helyette azt a választ kapták, hogy amint az összes eljárás lezárult és hivatalosan bejelentik, megkapják a magyarázatot.

Nyitóképünk: Illusztráció