Igencsak főhet a feje annak a Zenta községben élő választópolgárnak, aki elégedett a hatalom elmúlt négyévnyi munkájával, s emiatt úgy döntött, figyelmen kívül hagyja néhány ellenzéki tömörülés felszólítását, vagyis nem tesz eleget a bojkottnak, hanem él az állampolgári jogával, s részt vesz a június 21-ei önkormányzati választáson.

Mivel egy elégedett választópolgárról van szó, neki a várost koalícióban irányító Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség közül kellene választania a voksoláskor. A problémák azonban pont itt kezdődnek, ugyanis hősünknek most az alapján kellene döntenie, hogy ez a két párt mit kínál a jövőre nézve, ez pedig szinte teljesen megegyezik.

Zenta: Kihirdették a haladók listáját, az övék az egyes sorszám

Nézzük előbb a Szerb Haladó Párt szórólapját, amellyel a napokban elárasztották a várost:

Közutak fejlesztése;

Idősek otthona;

A Zenta-Szabadka vasútvonal befejezése;

A kórház felújítása;

Az ipari zóna fejlesztése;

Játszóterek és sportpályák, valamint a medence helyreállítása.

És akkor nézzük meg, miket mondott Czegledi Rudolf, a város VMSZ-es polgármestere a Pannon Televízió Közügyek című műsorában, ahol kellemetlen kérdésből egy sem jutott neki, viszont a pártját és a zentai városvezetést hét percen keresztül népszerűsíthette:

A távfűtés hővezetékeinek a cseréje (legkorábban 2021. április 15. után);

Idősek otthona;

A Zenta-Szabadka vasútvonal befejezése;

A kórház felújítása;

Ivóvíz-ellátás;

Úszó- és vízilabda akadémia.

Ebből is látszik, nincs egyszerű helyzetben az, akinek döntenie kell, hogy a VMSZ vagy a Szerb Haladó Párt vezesse tovább Zentán…

Zenta: Czegledi a listavezető, Zsíros Jankelić is a VMSZ listáján szerepel