Az igencsak hangzatos, Polgárok csoportja Együtt a jobb Zentáért név alatt adta át a mintegy 600 támogatói aláírást az a csoportosulás, amelyben azok a személyek is helyet kaptak, akiket kizártak, kilépte(tte)k vagy csak éppen kegyvesztettek lettek a Szerb Haladó Pártban.

Már az is beszédes, hogy a támogatói aláírásokat Győri István, a jelenlegi alpolgármester adta át, aki még a Szerb Haladó Párt színeiben került ebbe a pozícióba, de amikor új szelek kezdtek fújni a párton belül, akkor nagyon gyorsan a kispadon találta magát, majd ahogy múltak a napok, az ajtón kívül rekedt.

A listavezető azonban nem ő, hanem Tatjana Radović közgazdász, a Szerb Szocialista Párt tagja. A harmadik helyen viszont már ismét egy ismerős név található, méghozzá azé a Mirjana Vukanićé, aki a Demokrata Párt színeiben jutott be a zentai képviselő testületbe 2016-ban, majd nem sokkal később átült a Szerb Haladó Párt padsoraiba, de úgy látszik, ott sem volt maradása, mert rövid időn belül egy újabb választási csoportosuláshoz csatlakozott. A haladó kötődésű Dora Terzić a 15. helyen szerepel, akinek a férje, Petar Terzić a polgármester tanácsadója 2016. óta, azonban a Dragan Todorović vezette haladók az ő tapasztalatára és tudására sem tartottak igényt.

A lista különben először kétharmadosnak indult, ami azt jelenti, hogy 21 képviselőt tartalmazott, de miután a választási bizottság megállapította, hogy több aláírás sem felel meg a szabályoknak (volt, aki nem szerepelt a választói névjegyzékben, volt, aki már aláírt másik listának, amelyik előbb átadta az aláírásokat, és olyan is akadt, akinek a lakcíme nem Zenta községben van), a csoportosulásnak 48 órája lett volna, hogy összeszedje a hiányzó néhány támogatói aláírást, azonban ezt nem tette meg, inkább egy névvel csökkentették a listát, így az húsz nevet tartalmaz.

Zenta községben így ez a harmadik lista, amire majd szavazni lehet az önkormányzati választásokon. Elsőként a Szerb Haladó Párt adta át a szükséges számú támogatói aláírást, majd utána következett a Vajdasági Magyar Szövetség, a múlt hét végén pedig Polgárok csoportja Együtt a jobb Zentáért listáját hirdette ki a választási bizottság.