Június tizenhatodikára halasztották a malčai Ninoslav Jovanović perének előkészítő ülését, tudatja az N1 Televízió. A malčai borbély gúnynéven elhíresült Jovanovićnak azért kell a niši felsőfokú bíróság elé állnia, mert a vád szerint tavaly decemberben elrabolt és molesztált egy tizenkét éves kislányt.

Ninoslav Jovanovićot ma délelőtt tíz órakor egy rabszállító autóval vitték a bíróságra, a kihallgatáson bűnösségéről kellett nyilatkoznia, valamint a bizonyítékok bemutatása is most volt esedékes. Az eljárás azonban zárt ajtók mögött folyt, így az újságírók nem mehettek be.

A Beta hírügynökség úgy tudja, hogy a főtárgyalás időpontját néhány héten belül kitűzhetik.

Jovanovićot januárban tartóztatták le a malčai temetőben, a niši felsőfokú ügyészség pedig március végén emelt ellene vádat.

A férfit korábban már tíz, illetve tizenkét év szabadságvesztésre ítélték nemi erőszak miatt, öt hónap börtönbüntetést pedig azért kapott, mert a Facebook közösségi oldalon zaklatott egy fiatalkorú lányt.

Aleksandra Karimanović, az elrabolt kislány édesanyja azt mondta, arra számít, hogy a férfira a maximális büntetést rója ki a bíróság.

– Arra számítok, hogy a maximális büntetést kapja, hogy más szülők már ne kerüljenek abba a helyzetbe, amiben mi voltunk. Egy életre szóló fájdalmat okozott nekünk – nyilatkozta újságíróknak az édesanya.

Az elrabolt kislány szülei most találkozhattak először a rablóval, ami érzelmileg nagyon megrendítette őket. Robert Karimanović, a lány édesapja azt mondta, amikor a tárgyalóteremben voltak, a rabló nem mert a szemébe nézni.

– Ez valami leírhatatlan. Dühbe jöttem, de uralkodnom kellett magamon, hiszen a tárgyalóteremben voltunk – mondta Karimanović és hozzátette, reméli, hogy a bírósági eljárás, amire sokat kellett várniuk, gyorsan befejeződik.

Az édesapa a lányával kapcsolatban elmondta, hogy a felépülés útján van, és jobban érzi magát.

Tamara Antić ügyvédnő kijelentette, abban bízik, hogy Jovanovićra a személyes és a kollektív bűnmegelőzés érdekében is a lehető legsúlyosabb büntetést szabják ki.