Ana Brnabić szerb kormányfő kijelentette, hogy enyhül és ellenőrzés alatt van a koronavírus-járvány, így hamarosan kihirdethetik a győzelmet.

– Ebben a pillanatban még nem hirdethetjük ki a koronavírus feletti győzelmet, de a helyzet ellenőrzés alatt van. Ma mintegy négyezer ötszáz személyt teszteltek, akik közül huszonötnél mutatták ki a vírust, ami 0,55 százalék. A helyzet csillapodik, és remélem, hogy hamarosan kihirdethetjük a győzelmet – mondta a miniszterelnök a B92 Televízió Fokus című műsorában.

A kormányfő köszönetet mondott a csapatnak, mellyel együtt dolgozott, és kiemelte, elsősorban hálás az állampolgároknak, akik betartották a javasolt óvintézkedéseket.

– Rendkívül büszke vagyok az egészségügyi rendszerre, és az ott dolgozókra, és arra, hogy komolyan és felelősségteljesen munkát végeztünk, de arra is, hogy mennyire összetartóak voltunk a válság idején – szögezte le Brnabić.

– Most a gazdaságért kell harcolnunk. Az idegenforgalomért, a szállodákért, a vendéglőkért, a kiskereskedőkért, a termelőkért. Vásároljunk hazai terméket, hogy közös erőfeszítéssel talpra álljon a gazdaság. Hiszem, hogy ez lehetséges – szögezte le a kormányfő.

Ana Brnabić a műsorban a montenegrói események kapcsán azt mondta, örülne, ha az ilyen és ehhez hasonló esetekben az Európai Unió hatásosan és hatékonyan reagálna.