A Spans állatvédő egyesület közölte, hogy egy kutyát találtak, melynek a fejéből egy szög állt ki, az esetről a rendőrséget is értesítették, tudatja a 021.rs.

A portál úgy tudja, hogy a rendőrök rövid idő alatt azonosították azt a tizenkét éves fiút, akit gyámja jelenlétében kihallgattak, ezután szabadon engedték, mivel kora miatt nem vonható büntetőjogi felelősségre.

Nem hivatalos értesülések szerint a fiú egy olyan léccel ütötte meg az állatot, amiből egy szög állt ki.

„Az állatorvosi vizsgálat és a röntgenfelvétel tanúsága szerint egy öt centiméter hosszú szög hatolt át a kutya koponyáján és teljesen átszúrta az agyát, ezt kizárólag ember követhetette el, mégpedig szerszám használatával. Mivel kutya chippel van ellátva, gyorsan kiderült róla, hogy tízéves, Kaja névre hallgat, és gazdija is van. A kínzás, illetve gyilkossági kísérletet jelentettük a rendőrségen. A rendőrállomásról egy felügyelő kereste fel az állatorvosi rendelőt és felvette az állatorvos, illetve a Spans egyesület önkénteseinek vallomását. Egy másik járőr a kutyus tulajdonosát találta meg, aki elmondta, a szeretett kedvencet kölyökként Belgrádból hozták. A kutya az incidens napján délután négy óra körül ment ki a kapun, amikor a tulajdonosai vásárolni mentek, akik arra számítottak, hogy rövidesen hazajön, mint ahogyan azt máskor is tette” – olvasható a Spans közleményében.

A szervezet rámutatott, hogy rövid időn belül ez az ötödik eset, hogy kutyát kínoznak, vagy ölnek meg a tartományi székvárosban.

Közleményükben emlékeztettek, hogy Újvidék utcáin nemrég egy olyan kutyát találtak, melynek valaki kitépte a körmeit, a Liman városnegyedben pedig egy emeletes ház tetejéről dobtak le egy házi kedvencet. Az elkövetőket egyik esetben sem találták meg.