Az utóbbi napokban a közösségi oldalakon olyan bejegyzések láttak napvilágot, hogy Zsablyán menekülteket helyeznek majd el, ezt viszont kategorikusan cáfolta a község polgármestere, aki rémhírek terjesztéséért és pánikkeltés miatt feljelentést tesz – írja az RTV honlapja.

Čedomir Božić polgármester azt mondta, hogy nem igaz az az információ, hogy a község területén menekültek elhelyezését tervezik, és arra kérte a polgárokat, hogy ne higgyék el ezeket az információkat.

„Azok a hírek, amik a közösségi oldalon terjednek, illetve szóbeszéd formájában, nem felelnek meg az igazságnak. A választási kampányban valaki olcsó politikai pontokat akar szerezni ilyen álhírek terjesztésével. A község illetékesei értesítették a rendőrséget és feljelentést teszünk az ellen, aki ezeket a rémhíreket terjeszti“ – áll a zsablyai község sajtóosztályának közleményében.

Čedomir Božić azt üzente a helybeli lakosoknak, hogy ne aggódjanak emiatt, mert a község a rendőrség közreműködésével mindent megtesz annak érdekében, hogy megállítsák az ilyen, illetve hasonló álhírek terjesztését.

[democracy id=”19″]

___________________________________________________________________

Fotó: RTV