Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter hétfőn bejelentette, hogy bezárják az Újvidéki Vásár 1-es csarnokában berendezett  ideiglenes Covid-kórházat – írja az RTV honlapja.

Hétfőn az egészségögyi miniszter a szerbiai Covid-kórházak vezetőivel tárgyalt, és több ideiglenes intézmény bezárásáról is döntöttek.

A találkozón arról is szó esett, hogy a koronavírus-fertőzöttek számának csökkenése miatt a Banjica Ortopédiai és Sebészeti Intézet, valamint a Niši Klinikai Központ új épülete már kikerült a Covid-rendszerből. Ezeket az intézményeket fertőtlenítették, az alkalmazottakat koronavírus tesztnek vetették alá, a munka pedig visszatért a rendes kerékvágásba.

A miniszter döntése értelmében csütörtöktől a Pancsovai Közkórházat is kiürítik, fertőtlenítik, majd itt is megkezdik a páciensek fogadását.

Koronavírus: Újabb emberéletet követelt Szerbiában a járvány

Hétfőn az újvidéki vásárcsarnok területén berendezett ideigélenes kórházban 12 beteg lábadozott enyhébb tünetekkel, ők a héten valószínűleg hazatérhetnek otthonukba, ezután fertőtlenítenek, majd megkezdődhet az intézmény felszámolása.

Zlatibor Lončar azt is elmondta, hogy a belgrádi vásárcsarnokban lévő ideiglenes Covid-kórház folytatja működését. Itt jelenleg 89 beteget látnak el.

____________________________________________________________________

Fotó: Tanjug