A 2019-es évben Szerbiában 1.486 gyermek eltűnését jelentették és két gyereket raboltak el – nyilatkozta hétfőn Biljana Popović Ivković, a belügyminisztérium államtitkára – írja az RTV honlapja.

Popović Ivković a Pink TV-ben azt mondta, hogy általában a tinédzserek szöknek meg otthonról, őket pedig a rendőrség gyorsan megtalálja.

Arról is beszélt, hogy meg kell különböztetni azt, ha egy gyerek megszökik otthonról, vagy elrabolják.

‚‚Jelenleg hét olyan esetünk van, ahol a gyerekek rendszeresen megszöknek otthonról. Van olyan fiú, aki már 56 alkalommal tette ezt meg, egy másikat 54 alkalommal vitt haza a rendőrség, de volt aki 52-szer lépett meg otthonról” – mondta az államtitkár, aki azt is elmondta, hogy 2019-ben két gyermekrablás volt Szerbiában.

‚‚Ami a gyermekrablásokat illeti, a tavalyi évben az ópazovai Petar, illetve a Monika Karimanović ügyben nyomozott a rendőrség, mindkét gyereket sikerült megtalálni. Most is van egy eset, amin dolgozunk, de a gyermek érdekében erről nem szolgálhatok információkkal. Nehéz és összetett nyomozásról van szó”. – mondta Popović Ivković.

Megtalálták Monika Karimanovićot

 

A belügyminisztérium államtitkára kitért Igor Jurić kijelentésére is. A Tijana Jurić Alapítvány elnöke korábban egy politikusról jelentette ki, hogy pedofil.

‚‚A rendőrség és az ügyészség jól végzi a dolgát, de ahhoz, hogy valaki ellen eljárást indítsunk bizonyítékokra van szükségünk. Felkérem Jurić urat, hogy ha vannak bizonyítékai, akkor azokat tárja fel” – tette hozzá Popović Ivković, aki szerint téves út, ha valaki bizonyítékok nélkül vádol valakit a közvélemény előtt.

_________________________________________________________________________________________________

Fotó: MUP