A vajdasági diákok számára május huszonkilencedikén, pénteken ér véget távoktatás, júniustól pedig elkezdődnek a felkészítő órák, közölte a Tartományi Oktatási Titkárság.

A nyolcadikosok hivatalosan június ötödikén fejeznek, a többi általános iskolás pedig június tizenhatodikán. Az általános iskolák végzősei június másodikán matematikából írják a próba érettségit. A kombinált és az anyanyelvi tesztet otthon töltik ki. A feladatlapokat június elsején kapják meg, melyeket másodikán kell kitöltve visszaküldeniük.

A záróvizsgát idén június tizenhetedikén, tizennyolcadikán és tizenkilencedikén tartják, az eredményeket június huszonharmadikán teszik közzé.

A középiskolákban június elseje és harmadika között kell megjelenniük a végzős diákoknak, ezeken a napokon zárják le ugyanis a jegyeket. De mindössze tíz tanuló és egy tanár tartózkodhat egyszerre a teremben.

Június negyedike és hatodika között tartják az érettségi vizsgát a középiskolák végzős diákjai számára, nyolcadikán pedig a többi diák megy be az iskolába a jegyek lezárása miatt.