A százeurós egyszeri segélyt egy palánkai (Bačka Palanka) taxi-társaság dolgozói is várják, de ők közel ekkora összeget veszítenek, amiért az állomás ingyenesen hívható telefonszáma nagyon hasonló ahhoz, amelyen keresztül a polgárok ezt a támogatást igényelhették.

A telefonközpont száma, melyet az egyszeri segélyhez tárcsázni kell, a 0800/101-100, viszont nagyon sok polgár a palánkai Kék Taxi 0800/100-101-es számát hívta, írja a Novosti.

Amellett, hogy a téves hívásokra kell válaszolniuk, a társaságban dolgozó öt taxisofőrt ezáltal anyagi kár is éri, ugyanis nekik kell fizetniük minden egyes bejövő telefonhívásért, ami az ügyfelek számára ingyenes.

Mane Rončević sofőr azt mondta, hogy május 15-e óta, amikor elkezdődött a százeurós támogatás igénylése, több mint ezer telefonhívást kapott. Annak ellenére, hogy az üzenetrögzítő bemondja, hogy „Ez egy ingyenes hívás, ön a taxiállomást kapta, parancsoljon”, a polgárok nem szakítják meg a hívást, hanem megvárják, hogy a sofőrök jelentkezzenek.

– Hiába ismétlem meg, hogy a taxiállomást kapták, ők visszakérdeznek, hogy „Itt kell igényelni a száz eurót?” – panaszolta Rončević.

A taxis arra kérte az őt tévesen hívó polgárokat, hogy a száz euróból legalább ötven dinárt fizessenek vissza, hogy megtérítsék a kárt. A polgárok ebbe bele is egyeztek, habár Rončević a bankszámlaszámát nem adta meg nekik.