A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület Tanácsának (REM) tagjainak többsége amellett foglalt állást, hogy ne büntessék meg a Pink Televíziót amiatt, hogy a csatorna tulajdonosa, Željko Mitrović többször is népszerűsítette az ózonnal történő terápiát, amely a tulajdonos szerint egy lehetséges megelőzési módja annak, hogy az ember elkapja a koronavírust, írja a Danas.

Az Insajder újságírója a Köztársasági Válságtörzsnek is feltette a kérdést, hogy miért nem ítéli el senki azt a kuruzslást, amelynek a népszerűsítése a Pink Televízión zajlik, amire Srđa Janković immunológus szakorvos azt válaszolta, hogy a szakemberek többször is érthetően elmondták már, csak azok a terápiák kerülhetnek szóba, amelyek tudományosan megalapozottak. A belgrádi Infektológiai Klinika igazgatója, Goran Stevanović szerint a terápia meghatározása kizárólag azokra az embereknek a feladata, akik tanulmányaik során ezzel foglalkoztak.

Slobodan Cvejić, a testület tagja a Szerbiai Újságíró Egyesület (UNS) érdeklődésére megerősítette a hírt, amely szerint a REM elutasította Cvejić indítványát, amelyet Judita Popovićtyal együtt nyújtott be, hogy kuruzslás miatt büntessék meg a Pink Televíziót. Az UNS információi szerint igencsak paprikás hangulat uralkodott az ülésen, amelyen Mitrović is jelen volt, s egy orvost is hozott magával, akinek az lett volna a feladata, hogy megerősítse az ózonnal történő terápia eredményességét. Miután Cvejić közölte, ha ez megtörténik, elhagyja a testületet, az orvos kisétált a teremből.

„Nem azt mondom, hogy az ózonnal történő kezelés nem egy érdekes téma, de ennek a bemutatása nem úgy kell hogy történjen, ahogy azt tette a televízió tulajdonosa “, közölte Cvejić, aki hozzátette, nem ért azzal egyet, hogy azért mert Srđa Janković orvos beszélt az ózonnal történő kezelésre, és mert Predrag Kon járványügyi szakorvos azt mondta, ez nem az ő területe, a televízió teljesítette volna az objektív tájékoztatás kritériumait.

Višnja Aranđelović, aki szintén tagja a REM-nek, úgy véli, Mitrović nem vétett a törvénynek, vagyis a Pink Televízióban nem volt kuruzslás, s szerinte az orvosok nem közölték egyértelműen, hogy az ózonnal történő gyógyítás tilos és nem is ítélték el.