Zoran Radovanović epidemiológus szerint a jelenlegi járványhelyzetben nem ajánlatos zárt helyiségekben tömeges rendezvényeket tartani, a választási kampányban mindezt egyes pártok mégis megteszik – írja a 021.rs.

A szakember a Vreme folyóiratnak nyilatkozva kommentálta a pártok kampányát ebből az aspektusból nézve.

‚‚Főleg az a kétszínű, ahogy a hatalom kezeli ezt a dolgot, egyrészt – állításuk szerint – küzdenek a fertőzés ellen, másfelől azonban zsúfolásig telt autóbuszokkal szállítják szimpatizánsaikat a rendezvényeikre” – mondta Radovanović, aki arról is beszélt, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a vírus gyengült, az erre érzékenyebb csoportokat továbbra is veszély fenyegeti.

[democracy id=”19″]

Zoran Radovanović szót ejtett Željko Mitrovićról, a Pink TV tulajdonosáról is, akit kuruzslással vádolnak.

Kuruzslás miatt indítottak eljárást a Pink Televízió tulajdonosa ellen

‚‚Eddig mintegy ötszázan írták alá azt a petíciót, amely arra vonatkozik, hogy tiltsák be az ilyesfajta tevékenységet. Elküldjük majd az illetékeseknek, bár nem fűzök nagy reményeket hozzá. Addig semmi nem fog történni, amíg Mitrović a hatalom kedvence. Ha esetleg ellenzéki lenne, akkor lenne rá esély, ez viszont soha nem fog megtörténni. Mindenesetre az aláírók megnyugtatták lelkiismeretüket, hogy legalább próbáltak valamit tenni az ügyben” – zárta szavait a járványügyi szakember.

_________________________________________________________________________________________________

Fotó:N1