Görögország június 15-től várja az első turistákat. Egyebek közt Szerbia és Magyarország azon országok listájára, melyek polgárai korlátozások, azaz koronavírus teszt és karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be Görögországba – tudatja a Blic.

A helyi SKAI televízió tudósítása szerint elsőként Ciprus, Izrael, Kína, Japán, Ausztrália, Norvégia, Dánia, Ausztria, Bulgária, Szerbia, Románia, Albánia, Lengyelország, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Magyarország, Szlovákia és Csehország turistáit várják a Görög vendéglátók.

Azoknak a szerbiai turisták sem lesz gondjuk, akik autóval, vagy busszal szándékoznak utazni Görögországba, ugyanis Észak-Macedónia június elsejére harangozta be a határnyitást.

Június elsején nyitnak ki azok a görögországi szállodák, amelyek egyébként egész éven át dolgoznak, míg a nyaralási idény alatt működő hotelek – amelyek a szerbiai turisták körében a legkedveltebbek – június 15-től várják a vendégeket.

Azt már korábban beharangozták, hogy a turisták számára nem lesz kötelező a koronavírus-teszt és karantén alá sem helyezik őket.