Szerbiában eddig összesen 3.750.000 polgár igényelte a kormány száz eurós egyszeri támogatását, ennek kifizetése pedig legkésőbb június hetedikéig lezajlik – nyilatkozta kedden Siniša Mali pénzügyminiszter, írja a 021.rs.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a nyugdíjasokkal és a szociális juttatással rendelkező polgárokkal együtt Szerbiában megközelítőleg 5.750.000-en jutnak állami támogatáshoz.

„Ma 650.000 nyugdíjasnak utaljuk a pénzt, csütörtökön pedig azok kapják meg, akik szociális juttatásokban részesülnek. Május 25-től azok a polgárok kerülnek sorra, akik igényelték a támogatást. A tervek szerint naponta 500.000 embernek tudjuk átutalni a segélyt, ez pedig azt jelenti, hogy június elsejére, vagy másodikára minden igénylő megkapja a száz eurós támogatást. Mivel az igénylés június 5-ig tart, a kifizetési folyamat június hetedikén zárulhat le” – mondta Mali.

Mali: Ma hatszázötvenezer nyugdíjas kapja meg a száz eurós segélyt

A szerb pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy nem kell sietni az igényléssel, hiszen június 5-ig ezt bárki megteheti, és meg is kapja az állam száz eurós támogatását, mert erre megvan a keret a költségvetésben.