A Magyar Mozgalom köztársasági és tartományi szinten is a Sergej Trifunović nevével fémjelzett Szabad Polgárok Mozgalmának listáját támogatja – áll a szervezet közleményében.

Az MM jelöltjei ezeken a listákon szerepelnek majd.

Helyi szinten két önkormányzatban gyűjtik az aláírásokat. Szabadkán Maglai Jenő – Szabadka Polgári Mozgalma az önkormányzati jelöltlista elnevezése, Zentán pedig Sándor József – Polgári Mozgalom Zentáért.

A Magyar Mozgalom egy másik közleményt is eljuttatott szerkesztőségünkhöz, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy a szabadkai városvezetés törvénytelen eszközökhöz folyamodik az ellenzéki választási tevékenység meggátolása érdekében.

A közleményt változtatás nélkül közöljük:

Szabadka Polgári Mozgalma értesíti a közvéleményt   hogy 2020. május 12- én kérelmet nyújtott be Szabadka város  Önkormányzatának, amelyben kérte a közterületek használatáról szóló határozat meghozatalát,  amelyben  engedélyezné  a kampány standok felállítását,  ahonnan lehetővé válna a szórólapok osztása. Sajnos  hét nap elteltével sem született döntés erről a kérelemről,  habár ezt a munkát pár óra alatt el lehet végezni.

Felhívjuk  Szabadka Polgármesterét és a  Városi Önkormányzati hivatal vezetőjét hogy nyilatkozzon arról,  hogy  miért képtelenek  hatékonyan megszervezni a munkájukat.

Ha úgy  gondolják,  hogy nem kaphatnak lehetőséget  az  egyenrangú választási kampányra  az ellenzéki tanácsnoki listák,  akkor erről értesítsék a nyilvánosságot.

Szégyenletes  az a tény, hogy a városvezetés törvénytelen eszközökhöz folyamodik az ellenzéki választási tevékenység meggátolása érdekében.

Követeljük,  hogy az átnyújtott  kérelmünk alapján sürgősen engedélyezzék a közterületek és helyi közösségi termek kampánycélokra való használatának  jóváhagyását”.   

____________________________________________________________________

[democracy id=”19″]