Noha a szegedi teátrum a napokban bejelentette, hogy a járvány miatt befejezettnek nyilvánítja az évadot, a kulisszák mögött most újraindul az élet, folytatódnak a próbák, írja a szeged.hu.

Pintér Béla kortárs szerző legismertebb darabjának, a Parasztoperának a főpróbáját megtartották márciusban, a veszélyhelyzet kihirdetése miatt viszont elmaradt a premier. A darabot az Újvidéki Színházzal koprodukcióban mutatják be, csak kérdéses, hogy a Szerbiában élő színészek mikor tudnak átjönni a határon. Ezért egyelőre csak az előadás szegedi szereplői próbálják újra a darabot. A bemutató biztosan átcsúszik a jövő évadra.

A 2019/2020-as idényben összesen tizennégy bemutató várta volna a közönséget, de végül három elmaradt.

Márciusban Szabó István állította volna színpadra Wagner Tannhäuser című operáját, amit az Oscar-díjas rendező egészségi állapotára hivatkozva az év elején lemondott, a darab koncertváltozatát pedig a járványveszély miatt nem lehetett megtartani. Így ez is a következő évadra csúszik át.

Az idei tavasz egyik legjobban várt nagyszínházi produkciója Orwell 1984 művének magyarországi bemutatója lett volna. A színpadi adaptációt Horgas Ádám készítette, és a darabot is ő állítja színpadra. A próbák március elején el is kezdődtek, de az április 17-re tervezett bemutatót ugyancsak felülírta a járványveszély. Az már biztos, hogy ezt az előadást is csak a jövő évadban tudják bemutatni.

Barnák László főigazgató elmondta, ősszel valószínű egy-két héttel korábban, már szeptember közepén elkezdik az új évadot, hogy minél hamarabb pótolni tudják az elmaradt előadásokat.

tuti