Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Prva TV ma reggeli műsorában azt mondta, hogy huszonnégy óra alatt megközelítőleg 2.400.000 polgár igényelte online a száz euros támogatást – írja a B92 honlapja.

Mali kijelentette, hogy, ha ide számolják a nyugdíjasokat is, akik automatikusan jogosultak a segélyre, akkor ez négymillió személyt jelent.

„A történelem folyamán még soha nem fordult elő, hogy az állam pénzt adott volna a polgároknak, hogy megkönnyítse a válságból való kilábalást” – mondta a pénzügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy mikor kezdik meg a támogatás kifizetését.

„A nyugdíjasok számára már pénteken, május 15-én megkezdődik az átutalás, ezt az összeget akár már szombaton fel is vehetik” – mondta Mali, aki hozzátette, hogy ezután azok kapják meg a pénzt, akik szociális juttatásokban részesülnek, majd azok akik online, illetve telefonon igénylik a segélyt.

A pénzügyminiszter azt is elmondta, hogy a következő huszonnégy óra folyamán közzéteszik majd azokat a telefonszámokat, amelyek segítségével azok, akik nem igényelték online a támogatást, ezt megtehessék.

Az igénylés június 5-ig tart.