A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület Tanácsa kuruzslás miatt indított eljárást Željko Mitrović, a Pink TV tulajdonosa ellen – írja a 021.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Pink Televízió már jó ideje népszerűsíti az ózonnal történő terápiát, amely a tulajdonos szerint egy lehetséges megelőzési módja annak, hogy az ember elkapja a koronavírust. Mitrović  ellen a Szerbiai Független Újságíró Egyesület (NUNS) tett feljelentést.

A szükségállapot feloldása után döntenek a Pink tulajdonosának kuruzslásáról

Slobodan Cvejić, a REM újonnan megválasztott tagja szerint az eljárást megindították, beidézik a másik felet, aki meghallgatnak, majd ezután hoznak döntést az ügyben.

‚‚Ez a törvényes eljárás, amelynek igazán akkor lehet jelentősége ha elmarasztalják a Pink TV-t. Az ilyen döntések leginkább a tanács tagjainak véleményétől függnek” – mondta Cvejić, aki Judit Popović kolléganőjével együtt nemrég a támogatásáról biztosította azt a polgári kezdeményezést, miszerint Szerbiában korlátozzák a valőságshow-k sugárzási idejét a köztársasági frekvenciával rendelkező televíziók számára.

A kezdeményezés szerint ezeket a műsorokat csak 23.00 és reggel 6.00 között lehetne sugározni.

‚‚Nem azt szeretném, ha teljesen megszüntetnék ezeket a műsorokat, amelyek minden országban jelen vannak és 40 éve sugározzák őket. A REM nem a cenzor szerepét akarja betölteni, de a közszolgálat védelme a hatáskörünkbe tartozik, és tudomásul kell venni, hogy nem mindenki kíváncsi az ilyen típusú műsorokra” – fejtette ki Cvejić.

_____________________________________________________________________________

Fotó: 021.rs