Egy nappal azután, hogy a polgárok a 021.rs portálnak és a felügyelőségnek is jelentették, hogy Újvidéknél a Dunán olajfoltot észleltek, a tartományi környezetvédelmi felügyelőség közölte, hogy az illetékesek a folyón semmit sem láttak.

Huszonnégy órával azután, hogy a Dunán egy több száz méter hosszú olajfolt jelent meg, még mindig nincs magyarázat arra, hogy ki okozta a szennyezést, a tartományi környezetvédelmi felügyelőség pedig a honlapján azt közölte, hogy az illetékesek semmit sem találtak a folyón.

„A felügyelőséghez május 11-én 14:11-kor érkezett a bejelentés, ez alapján a felügyelő a tartományi vízügyi felügyelővel közösen 15:20-kor ment ki a terepre. A vizsgálat pillanatában a felügyelő nem tapasztalt semmilyen kőolaj, vagy más jellegű foltot a Dunán. Szennyeződést és az ipari objektumok részéről történő szennyvízkibocsátást sem tapasztalt a felügyelő a kérdéses helyszínen. A további lépéseket a hatáskörének megfelelően a vízügyi felügyelő teszi majd meg” – olvasható a környezetvédelmi felügyelőség közleményében.

Hétfőn a 021.rs kérdésére a környezetvédelmi felügyelőség azt a tájékoztatást adta, hogy ebben az ügyben nem ő az illetékes, hanem a vízügyi felügyelőség. Ez utóbbi pedig közölte, hogy a bejelentés alapján majd intézkedik, de arról nincs információ, hogy ez megtörtént-e, és ha igen, akkor milyen megállapításra jutott az illetékes felügyelő.

Igor Mirović tartományi kormányfő a mai nap folyamán korábban azt mondta, hogy nincs tudomása arról, hogy a felügyelők jutottak-e valamire, vagy tettek-e lépéseket ez ügyben, de a tervek szerint találkozik majd majd velük.

Újvidék: Hatalmas olajfoltot észleltek a Dunán (fotók)

Újvidéknél hétfőn a délutáni órákban a polgárok egy hatalmas olajfoltot észleletek a Dunán – írja a 021.rs. A közösségi oldalakon az emberek arról számoltak be, hogy néhány száz méteres lehet a fekete folt, amely kőolajra vagy olajra hasonlít. https://twitter.com/pedjaulic/status/1259819537316315136 A folyón úszó fekete foltról értesítették a vízügyi felügyelőséget.