A választások bojkottja értelmetlen, a polgároknak pedig el kell menniük szavazni, de az utcára is ki kell vonulni, nyilatkozta a Magločistačnak Maglai Jenő önkormányzati tanácsnok, a Szabadka Polgári Mozgalma ellenzéki csoport frakcióvezetője.

„A hatalom nem fog megbukni, ha a polgárok nem vonulnak utcára. A választásokon pedig erőt kell felmutatni, ellenkező esetben a hatalomgyakorlók azt csinálnak, amit csak akarnak. Szükség van az intézményes ellenőrző mechanizmusra, mert anélkül a helyzet csak még rosszabb lesz” – mondta a politikus.

Maglai emlékeztetett, hogy a választások bojkottjára vonatkozó elképzelés kútba eshet, mivel a Szabad Polgárok Mozgalma a választásokon való részvételt fontolgatja.

„A jelenlegi bűnöző és kleptomániás hatalomgyakorlókkal szemben az ellenzéknek alternatívát kell felmutatnia. Attól a pillanattól kezdve, hogy a parlamentben nem lesz komoly ellenzék, szintén egy rendkívüli állapotnak tekinthető, hiszen akkor a parlament kizárólag a Szerb Haladó Párt és az azt támogatók döntései alapján fog működni” – magyarázta Maglai Jenő.

Szabadka Polgári Mozgalma vezetője szerint Đilast, Tadićot és Jeremićet a polgárok nem fogják támogatni, mert ők eljátszották az emberek bizalmát.

Maglai Jenő szerint Szabadkán nehéz az ellenzéket egyesíteni, mivel annak egy része bojkottálná a választásokat, egy másik része pedig csak látszat-ellenzék.

„A Demokrata Párt bojkottálná a választásokat, de az gyakorlatilag nem is létezik, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Horvátok Demokratikus Közössége pedig látszat-ellenzék, mivel mindig kombinálnak valamit a hatalmon lévőkkel. Így marad a Néppárt, a Dveri és Szabadka Polgári Mozgalma” – mutatott rá Maglai Jenő.

A politikus kiemelte, hogy az elmúlt négy évben Szabadkán félelmetes mértékben uralkodott el a korrupció, és ezt meg kell állítani.

„A szabadkai politikai színtérről mindenkit el kell távolítani, aki besározta magát. Ellenkező esetben a város tovább fog pusztulni, a fiatalok elmennek, és csak azok a bűnözői csoportok maradnak, akik prosperálni tudnak” – értékelte Maglai Jenő.