Branimir Nestorović tüdőgyógyász, a Válságtörzs tagja azt mondta szerda reggel, hogy „eljött az idő, hogy mind kimenjünk és megfertőződjünk a koronavírussal, mert így immunitást nyerünk és megelőzhetjük azt, hogy újra felüsse a járvány a fejét”. A tüdőgyógyász azt állítja, hogy súlyosabb megbetegedések már nem lehetségesek. Csak a 65 évnél idősebb személyeknek kell szerinte még vigyázniuk, de nekik is csak június közepéig.

A mai 15 órai Válságtörzs sajtótájékoztatóján Predrag Kon epidemiológus újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy ilyen adatok alapján még nem lehet azt állítani, hogy véget ért a járvány:

„Egy epidemiológus nem állíthatja, hogy véget ért a járvány, amikor ma is 114 fertőzött személyt regisztráltunk. Egy epidemiológus nem javasolhatja egyetlen pillanatban sem azt, hogy fertőzzük meg magunkat!” – mondta Kon.

Február végén Nestorović volt az, aki azt állította, hogy a koronavírus a világ legnevetségesebb vírusa, s nevetve hozzátette, ha nem lennének tesztek, amellyel meg lehetne állapítani a fertőzöttséget, nem is tudnánk, hogy epidémia van, a vírus pedig csak a Facebookon létezik. Pánik helyett azt tanácsolta a nőknek, hogy menjenek bevásárolni Olaszországba, mert egyrészt őket védi az ösztrogén, másrészt senki sem megy most oda, és úgy hallotta, hogy jelentős árleszállításokra lehet számítani. Azt ajánlotta a nőknek, hogy készítsék fel erre mentálisan a férjeiket, „ahogyan azt csak a feleségek tudják”.