Hétfőn kapjuk a Védelmi Minisztériumtól az adatokat, s utána egy javaslatot fogalmaz meg a válságstáb, majd szerdán a szerb parlament elé kerül a javaslat, így május 6-án döntünk a szükségállapot megszűntetéséről, s ezzel együtt a kijárási tilalom is megszűnik – mondta Aleksandar Vučić a Pink Televízió vendégeként a Hit Tvit című műsorban. A szerb elnök mellett a műsor vendége még Predrag Kon, a köztársasági válságstáb tagja.

Ami a határokat illeti,  Szerbia elnöke elmondta, hogy ez már egy összetett kérdés, és egyelőre nem született róla döntés, hanem majd fokozatosan rendezik ezt a kérdéskört.

– A hónap végén folytatódhatnak azok a bajnokságok, amelyek szabadtéren zajlanak – mondta Vučić, aki hozzátette, a szerb labdarúgóliga folytatása már biztos, és a kosárlabdaligát is folytatják. A zárt térben zajló sportrendezvények nézők nélkül zajlanak majd.

Arra a kérdésre, hogy mikor rendezik majd meg a köztársasági, a tartományi és az önkormányzati választásokat, Aleksandar Vučić két dátumot jelölt meg: az egyik június 14., a másik pedig június 21. A szerb elnök elmondta, hétfőn egyeztet a pártok képviselőivel, s akkor el is dől majd, hogy június második vagy harmadik hétvégéjén lesznek a választások.