Csütörtökön közzétették azt a kormányrendeletet, amely szabályozza azoknak a jelenleg Vajdaságban tartózkodó diákoknak a határon való átjutását, akik május 4. és 21. között Magyarországon szeretnének érettségi vizsgát tenni. 

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint a szerb kormány jelentős mértékben figyelembe vette a kéréseiket, így az említett időszakban az érettségiző diákok egyénileg léphetik át a határt Magyarország felé egy alkalommal, amelyet célszerű az első vizsgájuk dátumához igazítani. Fontos kihangsúlyozni, hogy az érettségi vizsgák időtartamára a magyar kormány biztosítja az ellátást azon vizsgázók számára, akik ezt igényelték, illetve igénylik.

Az érintettek 48 órán belül részletes tájékoztatást kapnak majd magyarországi illetékes szervektől az utaztatásuk részleteiről – olvasható a VMSZ elnökének Facebook-oldalán.

Annak ellenére, hogy az elmúlt napokban a Magyar Szó napilap címoldalán is megjelent, és a kapcsolódó cikkben is külön kitért rá Pásztor István, hogy majd az elfogadásra kerülő kormányrendeletnek köszönhetően a diákok úgy térhetnének vissza Szerbiába, hogy nem kell karanténba vonulniuk, ez nem valósult meg, vagyis a kormányhatározat szerint azok, akik a magyarországi érettségi után hazatérnek, tizennégynapos házi karanténba kényszerülnek.

A MAGYARORSZÁGON ÉRETTSÉGIZŐ DIÁKOK FIGYELMÉBE Ahogyan várható volt, a mai napon Szerbia Kormánya is elfogadta azt a…

Posted by Pásztor István on Thursday, April 30, 2020