A vajdasági munkavállalók hétfőn már átmehettek magyarországi munkahelyükre és vissza is térhettek onnan, nem helyezték őket karantén alá. A Pannon RTV tudósítása szerint a VMSZ és a szerb kormány megoldást talált a helyzetre, a rendszerhibákat kijavították.

Az elmúlt napokban többen is panaszkodtak, hogy visszatérésük gondokba ütközött pénteken, mert 28 napos karanténra kötelezték őket az illetékesek. Nekik tegnap e-mailben kellett jelentkezniük, hogy hatályon kívül helyeztessék a karantén elrendeléséről szóló végzést. Ehhez csatolniuk kellett a szóban forgó papírt, a munkáltatói igazolást, amelyet nem kellett fordítani, és a szerbiai lakcímüket igazoló dokumentumot. Erről tájékoztatta a közvéleményt vasárnap délután közösségi oldalán Pásztor István, a VMSZ elnöke. A jelentkezések alapján az illetékes szervek hatályon kívül helyezték a karanténról szóló végzést.

A Határfigyelők Facebook csoport tagjainak beszámolója szerint azonban az átkelés korántsem volt zökkenőmentes, az ingázók ugyanis többórás várakozásról számoltak be.

„2 órát vártunk. De volt a sorba olyan is aki 3,5et”

„2.30 órát kellett várni! De működik a rendszer… ha lassan is”

A fentiekhez hasonló bejegyzések olvashatók a csoportban, de volt olyan személy is, akinek öt órájába került, hogy átjusson a határon.

Nyitókép: Pannon RTV