Szerbiában ma 18 órától kezdődik a hétvégi kijárási tilalom, amely hétfő reggel öt óráig tart – írja a 021.rs.

Az elmúlt hétvégéhez viszonyítva a szerbiai pogárok egy órával és egy nappal kevesebbet lesznek kénytelenek eltölteni otthonaikban, vagyis ezúttal a kijárási tilalom „csak” 59 órás lesz. A 65 évnél idősebb polgárok ma reggel 4 és 7 óra között vásárolhattak be.

A kutyatulajdonosokra ezen a hétvégén is ugyanazok a szabályok érvényesek mint egy hete, vagyis reggel 8 és 10 óra, illetve este 11 és 1 óra között sétáltathatják házikedvenceiket.

Pénteken kezdődik az ötvenkilenc órás kijárási tilalom, majáliskor nyolcvanhárom órásra kell számítani

A szakemberek szerint a járványhelyzet javulóban van, ezért a korlátozó intézkedéseket fokozatosan lazítják majd. Predrag Kon epidemiológus azt mondta, a szükségállapot megszüntetése a szakma meglátása szerint május 6-a után várható.

Kon: Május 6. után szűnhet meg a kijárási tilalom

Sajtóinformációk szerint a május elsejei ünnepek alatt is kijárási tilalom lesz érvényben, amely akkor csütörtök 18 órától hétfő reggel öt óráig tart majd. Erről egyelőre hivatalos bejelentés nem született, de a szerb sajtó tényként közölte a hírt.

[democracy id=”17″]

A csütörtökön kiadott hivatalos adatok szerint Szerbiában összesen 7276 személy fertőződött meg koronavírussal, a halálos áldozatok száma pedig 139.

____________________________________________________________________

Fotó: 021.rs