Azok a szerbiai állampolgárok, akik nem nyugdíjasok és nem részesülnek szociális segélyben, május 15-től jelentkezhetnek a szerb kormány százeurós támogatására, ezt Siniša Mali, Szerbia pénzügyminisztere jelentette be, s hozzátette, az érdekelteknek húsz nap áll rendelkezésükre, hogy jelezzék, igényt tartanak a száz euró dinár ellenértékére. Ez azt is jelenti, hogy a jelentkezés határideje június 5., s a pénzügyminiszter szerint a jelentkezés pofonegyszerű, mindössze pár percig tart, s néhány személyes adat kell hozzá.

A szerb kormány százeurós támogatását a nyugdíjasok és a szociális segélyben részesülők automatikusan megkapják majd a számlájukra: a kifizetés május 15. után kezdődik.

Ahogy már írtuk is, a polgárok kétféle módon jelezhetik, hogy kérik a százeurós támogatást: az Uprave za trezor honlapján, vagy az erre a célra létrehozott ügyfélközponton keresztül. Mindkét esetben meg kell adni a család- és utónevet, a személyi számot (JMBG), a személyigazolvány számát és a bankszámlaszámot. Ha valakinek nincs számlaszáma, annak jeleznie kell, s meg kell határoznia, melyik bankban szeretné felvenni a pénzt, s a szerb állam ott nyit neki egy erre a célra létrehozott folyószámlát.