Huszonnyolc napos karantént kaptak azok az ingázók, akik ma átmentek Magyarországra dolgozni

Huszonnyolc napos karantént kaptak azok az ingázók, akik ma átmentek Magyarországra dolgozni

Nem várt, viszont igen nagy problémával szembesültek azok az ingázók, akik pénteken átmentek Magyarországra dolgozni, ugyanis amikor hazafelé jöttek, akkor a szerb határon az orvos huszonnyolc napos karantént írt ki nekik. Olyanok is akadtak, akik arra panaszkodtak, nem sikerült beszerezniük a határátlépéshez szükséges munkáltatói igazolást.

Többen is jelezték a legnagyobb közösségi portálon a problémát, s olyanok is akadtak, akik a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági képviselőjéhez, Pásztor Bálinthoz fordultak, aki közölte, a párt már dolgozik azon, hogy megsemmisítsék a karanténról szóló végzést.

Pásztor Bálint szerint a szerb határon figyelmen kívül hagyták a kormányrendeletet.

Ahogy arról a Szabad Magyar Szó is beszámolt, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön reggel jelentette be, hogy a határ másik oldalán dolgozó vagy földet művelő magyar és szerb állampolgárok átjárhatnak a röszkei, a tompai és a hercegszántói átkelőn.

– Képviselőtársaim kérése alapján megbeszéléseket folytattam a szerb belügyminiszterrel, Nebojša Stefanovićtyal és az európai integrációs miniszterrel, Jadranka Joksimovićtyal, melyek során sikerült megállapodnunk abban, hogy három határátkelőhelyen lehetővé tesszük az ingázást a magyar és a szerb állampolgárok számára – tette hozzá.