A hivatalos szerbiai honlap ismét frissítette a községek szerinti koronavírusfertőzéssel kapcsolatos adatokat, amelyekből kiderül, hogy a tartományban a legtöbb fertőzött Újvidéken van: a székvárosban 91-ről 97-re nőtt azoknak a személynek a száma, akiknek pozitív lett a tesztje.

Újvidéket Pancsova követi 71 fertőzöttel, majd Szabadka község következik, ahol a 36 fertőzött száma néggyel nőtt, vagyis jelenleg negyven koronavírussal fertőzött személyt vettek nyilvántartásba. Versec községben öttel nőtt a fertőzöttek száma (38), majd következik Ópázova (28), Zombor (27), Szávaszentdemeter – Sremska Mitrovica (23).

Nagybecskereken és Nagykikindán 22-22, Alibunáron 17, Topolyán 14, Palánkán 15 fertőzött személyről tudnak. A további sorrend: Fehértemplom, Ruma, Szenttamás és Antalfalva (Kovačica) 11-11, Kevevára (Kovin) 9, Verbász 8, Temerin 7, Ürög és Šid 6.

Ópáva és Zenta községben öt-öt fertőzött van, ami azt jelenti az utóbbi esetében, hogy két személy negatív tesztet produkált, vagyis őket már gyógyultként tartják nyilván.

A további községek: Zsablya 4, Zichyfalva (Plandište) és Titel 3-3, Óbecse, Törökbecse, Szécsány, Sremski Karlovci és Belcsény (Beočin) 2-2, Ada, Apatin, Bács, Magyarcsernye, Törökkanizsa, Hódság, Csóka 1-1.

A honlap tájékoztatása szerint ez volt az állás április 19-én.