Szerte az Egyesült Államokban hol tömegekben, hol hosszú, kígyózó sorokban állnak az elszegényedett amerikaiak a élelmiszersegélyért – ez is tökéletesen mutatja a koronavírus okozta gazdasági válság és a vele járó tömeges munkanélküliség hatásait, írja az Index.

Az elmúlt négy hét alatt, a járvány kitörése óta több mint 22 millió amerikai vesztette el a munkáját – ők a legtöbb államban kocsival, a gyorséttermeknél ismert drive thru rendszerben vehetik át a járvány alatt az élelmiszersegélyt.

Van, ahol az autópályán állnak sorba kilométereken keresztül az autósok (Kalifornia), míg máshol komplett parkolókat töltenek meg a dugót formáló autósok (San Antonio, Texas).

Volt olyan élelmiszerbank San Antonióban, ahol egyszerre 10 ezer autósból álló sor alakult ki.

Az elmúlt hetekben munkanélkülivé váló 22 millió amerikaiból legalább 12 millió ember kap segélyt. Egyes közgazdászok szerint az amerikai munkanélküliség még áprilisban elérheti akár a 20 százalékot is, amire nem volt példa az 1929–1933-as nagy gazdasági világválság óta, a 2008–2009-es válság alatt is csak 10 százalék körül alakult a maximum.