Szerbiában a szükségállapot kihirdetése óta 20 személy vesztette életét közúti balesetben, 540 pedig megsérült, közölte a Tanjug hírügynökséggel Damir Okanović, a Közlekedésbiztonsági Bizottság igazgatója.

„A kijárási tilalom ellenére vannak olyanok, akik szörnyen felelőtlenül és veszélyesen viselkednek. Ittas gépjárművezetők, jogosítvány nélkül, a kijárási tilalom idején okoztak baleseteket” – mutatott rá Okanović.

Két hét alatt négyszer szegte meg a kijárási tilalmat, és ittasan is vezetett

Vladimir Rebić, a szerb rendőrség igazgatója az RTS reggeli műsorának vendégeként arról számolt be, hogy a kijárási tilalom bevezetése óta, annak megsértéséért eddig 4.650 polgárt bírságoltak meg. Az egyik személy 15 nap alatt négyszer is megsértette a kijárási tilalmat, úgy, hogy közben ittasan ült volán mögé.

Okanović arra inti a közlekedés résztvevőit, hogy ne csapják be magukat, hogy a szükségállapot és a kijárási tilalom miatt kevesebb jármű van az utakon és ezért azt hiszik, hogy átléphetik a sebességkorlátozást, keresztülhajthatnak a piroson, vagy elmulaszthatják a biztonsági öv becsatolását.

Damir Okanović emlékeztette a sofőröket, hogy a közlekedési rendőrök a szükségállapot ellenére végzik a dolgukat, dolgoznak a radarok, és az elfogóautók is.