Aca Lukas énekes megfenyegetett két újságírót, Zoran Kesićet és Ivan Ivanovićot, hogy „lehajítja őket a tizedik emeletről”, ha az édesanyjának valami baja esne. Az esztrádművész szavait a Srpski telegraf című kiadvány tette közzé.
Kesić a 24 minuta, Ivanović a Veče sa Ivanom Ivanovićem című műsort készíti és vezeti a Nova S televízión. A tévé szerkesztősége a leghatározottabban ítélte el a halállal való fenyegetést és az illetékesek fellépését követeli, tudatta az N1.

Aca Lukas azt állítja, hogy a két újságíró a kijárási tilalom megszegésére szólított műsorában. Kesić és Ivanović tagadja, hogy ilyesmire buzdított volna és perrel fenyegette meg Lukast.

„Átgondolom, hogy mit tegyek. Egyelőre számomra és kollégám számára az a fontos, hogy figyeljünk, minden rendben van-e Lukas édesanyjával, s amíg a hölgy egészséges, nem leszünk veszélyben. Viszont ha bármi baja lenne a hölgynek, komoly bajba kerülnénk, legalábbis Lukas szavaiból erre következtetek. Azt hiszem, komolyabban oda kellene figyelni a Srpski telegrafra, illetve szerkesztőjére, Saša Milovanovićra, aki már több ízben is nyilvános kijelentései révén Kesićet és engem jelölt meg a koronavírus afféle »barátaiként«. Mindennél fontosabb azonban, hogy az emberek megértsék: ebből egy szó nem igaz” – jelentette ki az ügy kapcsán Ivan Ivanović.

„A Srpski telegraf miért nem kért fel Ivant és engem, hogy kommentáljuk Lukas szavait, miért nem szólaltatták meg a másik felet is, hogy kiderüljön: valóban akarjuk-e mi, hogy Lukas édesanyja elhalálozzon. Ezt az állításukat a bíróságon kell majd bizonyítaniuk. A pletykalapok, így a Srpski telegraf is nagyon jól tudja, hogy én mindig válaszolok a megkeresésekre. Tisztában vagyok vele, hogy mindig már megírt szöveggel állnak elő, tisztában vagyok a szándékaikkal. De én mindig elmondom nekik: amíg szó szerint közlik a válaszaimat, mindig válaszolni fogok a megkereséseikre. Ezúttal nem hívtak fel. Ebben az egész borzalmas történetben az a jó, hogy úgy tűnik, az édesanya nem a fiára »ütött«, hogy a hölgy jó és minőséges műsorokat néz. Üdvözlöm a hölgyet innen is, jó egészséget kívánok neki és csak azt üzenhetem neki, amit az első pillanattól kezdődően folyamatosan mond Ivan is és szajkózok én is minden egyes műsorban: maradjon otthon. Éljenek a nyugdíjasok!” – üzente meg Zoran Kesić.

A Nova S tévé közölte: a leghatározottabban elítéli a halálos fenyegetést, amelyet Lukas egy pletykalapon keresztül intézett a két újságíróhoz. A szerkesztőség támogatásáról biztosította munkatársait és rámutatott: a Srpski telegraf csatlakozott ahhoz az „arcátlan kampányhoz, melynek keretében szemenszedett hazugságokat terjesztenek egyesek már hetek óta a független médiumokról, amelyek a lehető legszakmaibb módon tudósítanak a koronavírus-járvány okozta válságról ”.

„Tanúi vagyunk annak a lejárató kampánynak, amelyet a pletykalapok folytatnak az N1 tévé ellen, s amelynek keretében olyan hazugságokat terjesztenek, hogy a televízió az orvosokat állítja pellengérre. Tanúi vagyunk annak a lejárató kampánynak is, amelyet a pletykalapok a nova.rs portál újságírója, Ana Lalić ellen folytatnak. Most Ivan Ivanović és Zoran Kesić került a célkeresztjükbe, akik a saját egyedi hangnemükben mutatnak rá a koronavírus-járvány kapcsán tapasztalt logikátlanságokra, hazugságokra, illetve mulasztásokra és ugyanakkor a polgárok józan eszére apellálnak. Most a pletykalapok szintet léptek, valamilyen énekesek szájába adott halálos fenyegetéseket közölnek. Követeljük, hogy a rendőrség és az ügyészség a lehető leghatározottabban reagáljon erre, hiszen a törvényeknek mindenkire egyformán kell vonatkozniuk, a hazugságok terjesztése és a halálos fenyegetés pedig bűncselekménynek számít” – olvasható a Nova S közleményében.