Szerbiában pénteken 17 órakor kezdődik, és kedd reggel ötig tart a koronavírus-fertőzés miatt elrendelt 84 órás kijárási tilalom – írja a 021.rs.

Az elmúlt hétvégén a szerbiai polgárok 60 órát voltak kénytelenek eltölteni a falak között, a mostani korlátozás tehát pontosan egy nappal lesz hosszabb.

[democracy id=”16″]

A 65 évnél idősebb polgárok ma reggel 4 és 7 óra között bevásárolhattak az üzletekben, melyeket ezután fertőtlenítettek, s nyolc órától ismét kinyitottak.

A nyugdíjasok a jövő héttől a korlátozás enyhítésére számíthatnak, ugyanis megengedik számukra, hogy heti három alkalommal sétálni menjenek. Pontos információ még nincs arról, hogy mely napokat jelölik ki erre, de az már bizonyos, hogy a 65 év felettiek fél órát kapnak a sétára, de legfeljebb 300 méterrel távolodhatnak el otthonuktól.

A kutyatulajdonosok az elmúlt hétvégén szombaton és vasárnap reggel 8 és 10 óra között, valamint 23 és 1 óra között sétáltathatták házikedvenceiket, ez most érvényes lesz a hétfői napra is.

Koronavírus: Meghaladta a százat a halálos áldozatok száma Szerbiában

Szerbiában a csütörtökön 15 órakor kiadott hivatalos adatok szerint  5318 koronavírusos megbetegedést regisztráltak. A járvány kezdete óta 103 személy halt meg a koronavírus-fertőzés következtében.

_________________________________________________________________________________________________

Fotó: Novosti.rs