A koronavírus-járvány miatt május helyett szeptemberben rendezik meg az Újvidéki Mezőgazdasági Vásárt – mondta Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója – írja a 021.rs.

„A tervek szerint szeptember 19-e és 25-e között zajlik majd a rendezvény, ha a járvány lecseng a következő egy hónap folyamán. Valószínűleg nagyon sűrű lesz az őszi vásári program, mert az összes ilyen eseményt, amelyet most tavasszal kellett volna megtartani, ősszel rendezik majd. Nem csak Szerbiában, egész Európában ez lesz a helyzet, ennek ellenére bízom abban, hogy sikeres lesz a rendezvény” – mondta Cvetković.

A vezérigazgató arról is szót ejtett, hogy azok, akik már befizették a kiállítási díjat biztosan részt vesznek az eseményen.

„Három héttel ezelőtt egy török partner fizette be az előleget, de Csehországból is érkezett befizetés és a hazai kiállítók is kihasználták az év eleji kedvezményes díjakat. Gyakorlatilag március végéig érkrztek befizetések. Az az érzésem, hogy a kiállítók is optimisták az őszi megrendezést illetően” – tette hozzá Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár vezérigazgatója.