Az elmúlt huszonnégy órában akadt néhány bizakodásra okot adó újdonság, s éppen ezért fontos, hogy a polgárok ezen a hétvégén is fegyelmezettek maradjanak, mondta Aleksandar Vučić. Szerbia elnöke nem pontosította, hogy melyek voltak ezek az újdonságok, de bizonyára arra gondolt, ami a 15 órási sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Szerbia ellenőrzés alatt tartja a koronavírust, s ez alól csak két város, Niš és Požarevac a kivétel, írja a Beta hírügynökség.

Mint ismeretes, a szerb válságtörzs úgy döntött, az ortodox húsvétot a polgároknak a lakásaikban és a házaikban kell majd tölteniük, ugyanis pénteken 17 órától kedd hajnali ötig kijárási tilalom lesz érvényben, vagyis a polgárok 84 órán keresztül nem hagyhatják el az otthonaikat.

– Arra kérem a nyugdíjasokat, legyenek még egy kicsit türelmesek, mivel továbbra is nagy a veszély, ugyanis a vírus még mindig erős. Nem annyira, mint az elején, de erős, éppen ezért fontos, hogy a polgárok betartsák a szerb kormány rendelkezéseit, mondta Vučić.

Aleksandar Vučić a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az előttünk álló ortodox húsvét alkalmából sem kivételeznek senkivel, tehát mindenkinek be kell tartania a kijárási tilalmat.

„Biztos vagyok benne, hogy az összes szerbiai televízió érdekelt abban, hogy élőben közvetítse a miséket, vagy felvételről nézhessék meg a hívők, és azért imádkoznak majd, hogy a járvány minél kevesebb áldozatot szedjen. A környező országokban az egyházak mindenütt olyan döntést hoztak, hogy nem lehetnek ott az emberek a templomban, reméljük itt is így határoznak majd” – mondta Vučić.

Vučić: Az ünnepek alatt sem teszünk kivételt senkivel