Szerbiában április 6-án 15 óráig összesen 2200 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak, közölte Predrag Kon járványügyi szakorvos.

A legutóbb közölt adatok óta 1192 személyt teszteltek le koronavírusra, akik közül 292 bizonyult fertőzöttnek. Lélegeztetőgépre kapcsolva 101 beteget kezelnek.

A járvány kitörése óta Szerbiában 8552 fertőzésgyanús személyt teszteltek.

Az adatok ismertetése során Predrag Kon elmondta, hogy Szabadkán 16 fertőzött van, s nem sorolta fel azokat a községeket, ahol egyszámjegyű a fertőzöttek száma, de azt mondta, a vírus szinte az egész ország területén megtalálható.

Az elmúlt huszonnégy órában hét személy vesztette életét, négy nő és három férfi, így az áladozatok száma összesen 58.

A nap folyamán az Újvidéki Vásár csarnokaiban létrehozott ideiglenes kórházba megérkeztek az első koronavírus-fertőzöttek. A helyi válságstáb megerősítette az információt, miszerint ma délelőtt 9 óra körül érkeztek meg az első betegek.

„Vasárnap a fertőzött személyeket telefonon értesítették, hogy hétfőn a mentőszolgálat gépjárművei fogják őket az Újvidéki Vásár csarnokaiban kialakított ideiglenes kórházba szállítani. Olyan páciensekről van szó, akik enyhébb tünetekkel rendelkeznek“ – áll a válságstáb közleményében. Ahogyan arról korábban írtunk, az Újvidéki Vásár két csarnokában kialakított objektum összesen 1.000 koranavírus-fertőzöttet tud ellátni.

[democracy id=”14″]

Mai hír még, hogy Szerbia kétszázezer védőmaszkot és tízezer védőruhát kapott Magyarországtól az új típusú koronavírus-járvány elleni harchoz – közölte Jadranka Joksimović európai integrációs miniszter. Joksimović elmondta, hogy jelenleg a világpiacon nagyon nehéz bármilyen egészségügyi felszereléshez hozzájutni, ezért a kézzelfogható segítség a legjobbkor jött.