Képes vagyok fenntartással fogadni a kínai orvosoknak tulajdonított javaslatot (hogy egész Szerbiában vezessék be a 24 órás kijárási tilalmat), mivel a Kínában nyilvánosságra hozott tények egyáltalán nem támasztják alá azt.

Nem tudom emlékeznek-e még a nyilvánosságra hozottadatokra?

  • 2019. november 17. – megjelent az egyik kórházban egy beteg, akiről azt állították (kb. három hónappal később, ugyanis kezdetben eltitkolták), ismeretlen, vírusos eredetű betegségben szenved
  • Egy orvos december utolsó napjaiban nyilvánosságra hozta, hogy az kórházukban 7 vírusos, fertőző légúti beteget kezelnek (meg is büntetik rémhírek terjesztése miatt).
  • december 31. – ismeretlen tüdőgyulladás-járvány kitöréséről értesítették be a kínai egészségügyi hatóságok az Egészségügyi Világszervezetet.
  • január 5. – egyik kínai újságban megjelent a hír, hogy a kínai Hupej tartomány, Vuhan városában dolgozó egészségügyi tisztviselők addigra összesen 59 vírus okozta tüdőgyulladásos beteget jelentettek be.
  • január 23. – a nyilvánosságra hozott addigi halálesetek száma (883 személy) Vuhan városát karanténba zárják.

Kínai orvosok: Szerbiában be kell vezetni a huszonnégy órás kijárási tilalmat

Ma már egyértelmű Vuhan (majd később Hupej tartomány) karanténba zárása elkésett lépés volt, mert addigra a betegség az egész világon elterjedt.

Éppen ezért (habár immár lehet, hogy késő), felvetődik a kérdés, hogy eddigi tevékenységek mellett: Miért nem zárták karanténba (vesztegzár alá) azon városokat vagy községeket, amelyeknél a COVID-19 vírussal megfertőzött emberek száma meghaladta az ötvenet?

Miért kell büntetni azokat az önkormányzatokat és lakosait, ahol az eddigi adatok alapján nincs, vagy elenyésző a fertőzöttek száma (mivel az eddigi beavatkozásokat szigorúan és eredményesen betartották)?

Itt kellene az önkormányzati válságtörzseknek (különösen azok elnökének) aktívabban fellépni, illetve az elpolitizált döntéseket megváltoztatva a gócpontokat azonnal vesztegzár alá kell helyezni!