Aleksandar Vučić szerb elnök kijelentette, Szerbia eddig 300 millió eurót költött egészségügyi felszerelésre. Az államfő azt is mondta, hogy az áru Kínából érkezik, amiért „mindenki verekszik”. Vučić szerint nehéz éjszakán vagyunk túl, de még de sokkal nehezebbek következnek, tudósít az RTS.

A Milšped vállalat nagyraktára tele van olyan csomagokkal, melyekben különféle egészségügyi felszerelés található: lélegeztetőgépek, sebészmaszkok, antivírus-maszkok, védőszemüvegek, védőálarcok, oxigenerátorok, pulzoximéterek, védő köpenyek, szkafanderek, sapkák és lázmérők…

Az elnök azt mondta, hogy azokból a berendezésekből amelyek ma érkeztek, tíz lélegeztetőgép Novi Pazarba kerül.

„201 hordozható lélegeztetőgéppel is rendelkezünk, ma további 36 darab érkezik. Nehéz, gyakorlatilag lehetetlen körülmények közepette harcolunk azért, hogy valamit változtassunk az országban” – mondta Vučić Ópázován, egészségügyi raktárban tett látogatása során.

Az elnök úgy fogalmazott, hogy „nehéz éjszakán vagyunk túl, de még de sokkal nehezebbek következnek.”

Aleksandar Vučić államfő az ópázovai egészségügyi raktárt Sanja Škodrić, a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap igazgatónője, Siniša Mali pénzügyminiszter és Bratislav Gašić, a Biztonsági Információs Ügynökség igazgatója társaságában látogatta meg.