Rasim Ljajić kereskedelmi miniszter kijelentette, hogy Szerbiában a piac stabil, az ellátás és az árak is szavatoltak, az élesztő helyett ma már a borsó számít hiánycikknek, amiből ugyan van a boltokban, de kevesebb, mint korábban, tudatja az N1 Televízió.

Ljajić az RTS műsorában elmondta, hogy a vásárlási láz csúcspontja március 9. és 15. között volt, amikor a forgalom 61 százalékkal volt nagyobb, mint az előző év azonos időszakában.

„Meglepett, hogy a műanyag borotvák azonnal elfogytak, amint a boltok polcaira kerülnek, a liszt iránt pedig nagyobb volt a kereslet, mint a bombázások idején. A toalettpapír iránt 208 százalékkal nagyobb a kereslet, mint a gyermekételek, pelenkák, joghurt, vagy a tojás iránt” – mutatott rá Lajić.

A tárcavezető kiemelte, hogy áruból van elegendő, így a boltok egyetlen pillanatban sem ürültek ki teljesen és hozzátette, világszerte logisztikai problémákkal szembesülnek az országok, mivel nincs elegendő sofőr, és akik vannak, azok is túlterheltek, emiatt lehetnek gondok az ellátásban.

Bevásárlási hisztéria és áruhiány Szabadkán | Szabad Magyar Szó

A szombaton 13 órától hétfő reggel 5 óráig tartó kijárási tilalom miatt ma reggel a vásárlók valósággal megrohamozták a boltokat. Az üzletekben komoly áruhiány lépett fel, amihez az is hozzájárulhatott, hogy a 65 évnél idősebb polgárok is, vasárnap helyett immár szombaton hajnalban mehettek vásárolni.