A járvány kitörése óta Szerbiában április 4-én 15 óráig összesen 1624 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak, olvasható a covid19.rs honlapon.

A legutóbb közzétett jelentés óta 645 személyt teszteltek koronavírusra, akik közül 148 bizonyult pozitívnak.

Az elmúlt 24 órában öt férfi halt bele a betegség okozta szövődményekbe. Valamennyien korábban is már különböző betegségben szenvedtek, átlagéletkoruk pedig 63,2 év. Ezzel 44-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

Pillanatnyilag 1046 személyt kezelnek kórházban, közülük 69-et a belgrádi vásárcsarnokban. 89 pácienst lélegeztetőgépre kapcsolva ápolnak.

A belgrádi vásárcsarnokban elhelyezett valamennyi pácienst letesztelték, az eredmény 38 személynél lett negatív. A következő 48 órában megismétlik a tesztet, és akinek a második tesztje is negatív lesz, azt hazaengedik.

Szerbiában eddig összesen 6401 fertőzésgyanús személyt teszteltek az új típusú koronavírusra.

Nyolcvannégy koronavírusos beteget ápolnak a Vajdasági Klinikai Központban, öten vannak lélegeztetőgépen

A Vajdasági Klinikai Központban (KCV) a fertőzőbetegségek klinikáján koronavírus fertőzés miatt pillanatnyilag 84 személyt kezelnek, közülük öten lélegeztetőgépen vannak, idézi a tartományi kormány közleményét az N1 Televízió. Az új betegek fogadására és gyógykezelésére a KCV keretein belül alkalmassá tették az ortopédiai klinikát is, és befejező szakaszába érkezett annak az ideiglenes kórháznak a felszerelése is, ami az Újvidéki Vásár épületében kapott helyet.