Folyamatosan nő a koronavírussal fertőzöttek száma a belgrádi Narodni Front szülészet egészségügyi személyzete között, ahol az ott dolgozók szerint a fertőzés már az intézmény működését is veszélyezteti – írja a Nova.rs.

Snežana Rakić, a szülészeti és nőgyógyászati klinika vezetője szerint nagyon kevesen vannak és ez igencsak megnehezíti a munkát.

„Sok fertőzött munkatársunk van, de valahogy sikerül megszervezni a munkát, viszont egyre nehezebben. Ma is tesztelték néhány munkatársunkat, folyamatosan nő a fertőzöttek száma, pontos adatot nem tudok mondani, de 30 körül mozog” – mondta az intézmény vezetője, aki hozzátette, hogy a páciensek között nincsenek fertőzöttek.

Rakić szerint minden óvintézkedést betartanak, de a káderhiány hatalmas problémát okoz, arról viszont, hogy pótolják a fertőzött személyzetet, az egészségügyi minisztériumnak kell döntenie.

„Valamit tennie kéne a minisztériumnak, különösen azért mert szülészetről van szó“ – mondta Snežana Rakić.

Hogy komoly gondok vannak az intézményben, arról maga Aleksandar Vučić is beszélt csütörtökön, igaz más adatokat említett, mint az intézmény vezetője. Az elnök szerint 12 koronavírussal fertőzött van a szülészet munkatársai között. Azt mondta, hogy figyelemmel kísérik az eseményeket és egyelőre nem zárják be a szülészetet.

A Narodni Front szülészet és nőgyőgyászat az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű intézménye.

____________________________________________________________________

Fotó: Nova.rs