Az észak-bácskai körzetben jelenleg 17 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, a tartományban pedig 191-et regisztráltak a hatóságok – mondta mai sajtótájékoztatóján Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár – írja a 021.rs.

„Hatvannyolc dél-bácskai fertőzött van, tizenkettő pedig a nyugat-bácskai körzetben található. Negyvenen vannak, akik Dél-Bánátban fertőződtek meg, a közép-bánáti területeken tizenegyen. Huszonhárom fertőzöttet regisztráltak az észak-bánáti körzetben, huszat pedig Szerémségben” – mondta el a részletes adatokat Gojković, aki arról is beszélt, hogy Szabadkán 1576 személy tartózkodik önkéntes karanténban, ami az előző napokhoz viszonyítva 150 fős csökkenést jelent. Újvidéken 3827 polgár van önkéntes karanténban, Magyarkanizsán 284, Zentán 238, Adán 186, Csókán 96, Törökkanizsán pedig 91 személy van házi karanténban.

Gojković arra is kitért, hogy eddig hat vajdasági halálos áldozata van a koronavírus járványnak, ma viszont újabb két beteget nyilvánítottak gyógyultak, akik hazamehettek.

Koronavírus: Hatra nőtt az Újvidéki Klinikai Központban elhunyt fertőzöttek száma

A titkár szavai szerint Vajdaságban öt olyan orvos van, aki megfertőződött a vírussal, de egyik sem a Vajdasági Klinikai Központ munkatársa. A klinikán egy fertőzött nővér van, aki nem a munkahelyén, hanem a csaladtagjától kapta el a fertőzést. A nővért, valamint azokat a személyeket, akik kapcsolatba kerültek vele elkülönítették.

Az egészségügyi titkár elmondta még, haogy a Vajdasági Klinikai Központ minden dolgozóját ellátták a szükséges védőfelszereléssel, amelyet az Egészségügyi Világzervezet (WHO) ír elő a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő egészségügyi személyzet számára.

 

____________________________________________________________________

Fotó: Blic