A Reuters hírügynökség újságírói engedélyt kaptak arra, hogy a Vajdasági Klinikai Központ fertőző osztályán forgathassanak, a kisfilmet közzé is tették – írja a 021.rs.

A Vajdasági Klinikai Központ (KCV) akkor került a nyilvánosság középpontjába, miután Ana Lalić a Nova.rs portálon megjelent írásában arról számolt be, hogy az intézményben nem a megfelelő állapotok uralkodnak és védőfelszerelésből is hiány van. Amint arról írtunk, az újságírót pánikkeltés miatt a rendőrség szerda este őrizetbe vette, de miután kihallgatták, csütörtök délelőtt szabadon engedték.

Az egészségügyet bíráló cikke miatt vették őrizetbe az újságírót

A Reuters tudósításában egyébként többek között az látható, hogy az egészségügyi személyzet teljes védőfelszerelésben dolgozik és bemutatják azt a helyiséget is, ahol monitorok segítségével kísérik a fertőzöttek egészségügyi állapotát.

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár korábban azt mondta, hogy a KCV minden szükséges felszereléssel rendelkezik, ami a koronavírus-fertőzöttek kezeléséhez kell, és védőfelszerelésben sincs hiány, valamint elegendő a tesztek száma is.

____________________________________________________________________

Fotó:021.rs