Aleksandar Vučić szerb elnök csütörtök esti sajtótájékoztatóján három újabb intézkedést jelentett be, melyek közül kettő szigorítást, egy pedig enyhítést tartalmaz.

  1. Szombaton 13 órától hétfő reggel 5 óráig teljes kijárási tilalom lesz. Ez alól továbbra is kivételt képeznek a nyugdíjasok, akik vasárnap reggel 4 és 7 óra között mehetnek vásárolni.
  2. Ma estétől kezdődően kettő személynél több nem gyülekezhet nyilvános helyen.
  3. Szombaton este 23 és 01 óra között elhagyhatják lakheklyüket azok, akik házikedvencüket mennek sétáltatni, de legfeljebb 200 méterre mehetnek el otthonuktól.

A szerb elnök azt mondta, a következő 72 órában a fertőzöttek és halottak számának növekedésére kell számítani. Az államfő ismertette, hogy jelenleg 81-en vannak lélegeztetőgépen, azaz ennyien vannak súlyos, vagy kritikus állapotban. Három személy pedig a mai nap folyamán életét vesztette. A többi páciens jól érzi magát.

[democracy id=”14″]

Az államfő rámutatott, az elmúlt három nap során azt tapasztalták, hogy a tesztelt személyek közül nagyobb arányban vannak fertőzöttek, ők főleg Belgrád, Ćuprija, Čačak és Valjevo környékéről valók.

– Ezekbe a városokba felszerelést és szakembereket is küldtünk – mondta Szerbia elnöke.

Az államfő arról is tájékoztatta a közvéleményt, hogy megbeszéléseket folytatott Putyin orosz, és Macron francia elnökkel, mindketten támogatásukról biztosították Szerbiát.

Vučić az ország polgárainak is köszönetet mondott, amiért fegyelmezetten viselkednek.