A szerbiai Oktatási, Tudományos és Technológiai Fejlesztési Minisztérium csütörtök folyamán közölte, hogy hamis és pontatlan információk kaptak szárnyra a nyilvánosság részéről, miszerint a távoktatás megszakad, és majd nyári iskola formájában folytatódik az oktatás, amely 2020. június 1-jétől augusztus 1-ig tart majd – idézi az RTS híradását a babamama.rs portál.

„Ezzel kapcsolatosan az oktatási minisztérium még egyszer hangsúlyozza, hogy az átirat, amelyen az oktatásügyi miniszter aláírása látható és amelyet állítólag szétküldtek az oktatásügyi intézményeknek egyszerű hamisítvány és álhír terjesztésének számít. Mladen Šarčević oktatási miniszter a sajtón keresztül tájékoztat a minisztérium minden egyes aktivitásáról és minden hivatalos információ megtalálható a minisztérium honlapján, amely a www.mpn.gov.rs címen érhető el” – olvasható a minisztérium hivatalos közleményében.

A minisztérium arra kéri a polgárokat, hogy ne nehezítsék meg az amúgy is nehéz helyzetet hamis hírek terjesztésévek és ezzel ne vezessék félre a nyilvánosságot.

Nyitókép: Getty Images