Mindannyian tudjuk milyen kihívások előtt állunk. Ilyenkor általában már a Vajdasági Piknikre szervezkedünk, de most más a helyzet. Látjuk, hogy sokan kerülnek bajba, nem csak az egészségügyi, hanem a gazdasági helyzet miatt is – írja közleményében Simon Vilmos, a Vajdasági Baráti Egyesület elnöke.

Ezért döntött úgy egyöntetűen a Vajdasági Baráti Egyesület tagsága, hogy a tagok adományaiból létrehoz egy VBE Szolidaritási Alapot, amely segít a rászorulókon ebben a nehéz helyzetben. Minden magánszemély, szervezet pályázhat hat rá Vajdaságban és Magyarországon, aki úgy érzi, hogy ebben a helyzetben erősen rászorul a segítségre. Fordítható egészségügyi felszerelésre (egészségügyben dolgozók, egészségügyi szervezetek), ételre, albérletre (akinél elfogytak a végső tartalékok), egy alkalommal lehet pályázni, 50-200 ezer forint összegben. A pályázat nem bonyolult: egy oldalban kell bemutatkozni, összefoglalni mire fordítaná a segítséget, illetve megadni az elérhetőségeket, elektronikusan kell küldeni a vajdasagibarat@gmail.com címre. Megpróbálunk gyors döntéseket hozni, hogy minél előbb segíthessünk. Ha tudtok olyat, aki bajba került, kérlek továbbítsátok neki a felhívást, van rá Facebook esemény is: https://www.facebook.com/events/2655115581476237/

Egyikünk sem reménykedhetett ebben, de az elmúlt egy hétben a tagok magánadományaiból 4.6 millió forint gyűlt össze! Kérjük aki szeretne csatlakozni (mivel ez az Alap ki fog merülni hamarosan ha nem jönnek újabb felajánlások), megteheti, segítsetek ti is, bármekkora összeg most számít (kisebb összegből is lehet venni alap élelmiszereket):

Vajdasági Baráti Egyesület

Erste Bank

11600006-00000000-60650436

Közlemény rovatba: VBE Szolidaritási alap

Az összefogással reményt adhatunk a bajban lévőknek és egy jobb világot építhetünk, áll a közleményben.